Uit eten in Amsterdam

Onder Europese hoofdsteden houdt Amsterdam zich goed staande op het gebied van restaurants, met de culinaire smeltkroes die een afspiegeling van de stad zelf is: van Indonesisch tot tapas of Japans tot Hollandse pot. Of je nu op zoek bent naar internationale cuisine of een gezellig eetcafé; je hebt in Amsterdam voldoende keus om je trek te stillen.

Rollende keukens

Jaarlijks vindt op het terrein van de Westergasfabriek het Weekend van de Rollende Keukens plaats. Tientallen mobiele eetgelegenheden verenigen zich tot een groot

Tramremise

In een tijd waarin het bijna onmogelijk is om met iets nieuws of unieks te komen zijn ze daar in Amsterdam toch in geslaagd. De Tramremise of De Hallen is een monumentaal hallencomplex waar alle mogelijkheden optimaal worden benut. In het najaar van 2014 zijn drie nieuwe horecagelegenheden geopend op dit terrein in Oud-West.

Als eerste is daar Brasserie Halte 3; met een metropolis sfeertje is het dé plek waar je ontspannen kunt genieten van een kopje koffie met een stuk taart, rustig ontbijtje of een uitgebreide lunch of diner.
In restaurant Meat West draait, zoals de naam al doet vermoeden alles om vlees. De allerbeste grillkunsten voor het allermooiste vlees worden hier gecombineerd met mooie wijnen.
Last but not least vind je hier de Foodhallen. Het concept is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. In deze hal staan diverse stands waar (lokale) ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Bezoekers van deze culinaire markt ontdekken het beste wat Amsterdam te bieden heeft onder één dak.

Overzicht

Bekijk ook de volgende websites voor een overzicht van restaurants op Iens.nl of Tripadvisor.nl. Of kijk op de website van I Amsterdam voor een lijst van culinaire evenementen, zoals de Restaurant Week, het Chocoa Festival of het Amsterdam Coffee Festival.