Clubs

Het Amsterdamse nachtleven is erg veelzijdig, met clubs, dance festivals en feesten voor iedere smaak. In Amsterdam kun je elke dag terecht in een van de vele clubs en cafés die de stad rijk is. Of je nu liefhebber bent van elektronische muziek, live muziek, rockbandjes of jazz optredens. Het Amsterdamse nachtleven speelt zich grotendeels af op de twee grote pleinen: het Leidseplein en het Rembrandtplein. Hier vind je een groot aanbod clubs, waaronder Paradiso, Melkweg en Escape. Op het Leidseplein kun je ook terecht voor live muziek en Ierse pubs. Voor grote concerten zit je goed in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall. Bij City Zapper vind je een mooi overzicht van toplocaties in het nachtleven van Amsterdam en 10Best.com maakt een lijstje met de 10 beste clubs van Amsterdam.

Parken in Amsterdam

De Amsterdamse parken worden steeds populairder. De afgelopen jaren is het gebruik van de parken in de stad bijna verdubbeld. Er wordt gepicknickt, gevoetbald en lekker geluierd tussen de bomen. Bekend zijn onder andere het Vondelpark, Rembrandtpark, Westerpark, Sarphatipark en het Amsterdamse Bos. Bestudeer de kaart met alle parken om te zien waar je nog meer heen kunt of lees de Atlas Stadparken.

Artis

Een van de grote trekpleisters van Amsterdam is Artis, voluit Artis Natura Magistra ("de natuur is de leermeesteres van de kunst en wetenschap"). Artis heeft zich ten doel gesteld om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren. Artis heeft de afgelopen jaren veel vernieuwd en blijft vernieuwen om zowel nu als in de toekomst haar maatschappelijke taak te kunnen vervullen. Zo beschikt Artis tegenwoordig over een aquarium, een insectarium en een planetarium. In 2014 is het microbium opgeleverd, waar het publiek kennis kan maken met microscopisch kleine dieren zoals bacteriën en virussen. Met tal van monumentale gebouwen uit de negentiende eeuw heeft Artis volgens velen een charme die bij modernere dierentuinen ontbreekt.

Theater

Ook op het gebied van theater heb in je in Amsterdam volop keus. Omdat de binnenstad zeer compact is, zit je eigenlijk altijd van een toneelzaal. Met grote verschillende grote theaters is het aanbod in Amsterdam enorm divers: musical, opera, toneel, moderne dans of klassiek ballet. De bekendste locaties zijn natuurlijk Koninklijk Theater Carré, de Stadsschouwburg en het DeLaMar Theater. Voor de Amsterdammers die van cabaret houden zijn De Kleine Komedie en Toomler, het vaste theatercafé van Comedytrain, uitstekende alternatieven.