Winkelen in Amsterdam

Amsterdam kent een uitgebreid winkelaanbod, variërend van grote warenhuizen tot sfeervolle kleine winkeltjes. In de smalle straatjes en langs de historische grachten kun je naar hartenlust shoppen.

Centrum

Winkelend publiek dat vanaf het Centraal Station de stad in loopt, komt in het oude centrum direct te de oudste winkelstraat van Amsterdam tegen: de Nieuwendijk verbindt het station met de Dam. Hier vind je een combinatie van grote winkelketens en kleinere, trendy modewinkels en horeca. Parallel aan de Nieuwendijk bevindt zich het Damrak met in het verlengde het Rokin. Hier zijn vooral toeristische souvenirwinkels, hotels en fastfoodrestaurants te vinden. 

De meeste straten komen uit op de Dam, waar zich het bekendste warenhuis van Nederland bevindt: de Bijenkorf. Vanaf het restaurant bovenin heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Aan de andere kant van de Dam bevindt zich de bekendste winkelstraat van Amsterdam: door de Kalverstraat lopen dagelijks ongeveer 50.000 bezoekers langs grote winkelketels als H&M, Zara, V&D en WE. Tevens bevinden zich hier het winkelcentrum de Kalvertoren en het Amsterdams Historisch Museum.

Shopping in Haarlem

Chique in Oud-Zuid

In stadsdeel Oud-Zuid vind je de meest luxueuze winkelstraat van Nederland, de P.C. Hoofdstraat. Samen Van Baerlestraat, Cornelis Schuytstraat en Beethovenstraat vormt dit het centrum voor exclusieve winkels, haute couture en luxe modezaken. Overigens vind je er ook veel parfumerieën en banketbakkers.

Openingstijden

Alle winkels in Amsterdam mogen open zijn maandag tot en zondag tussen 06.00 uur en 22.00. Tevens heeft Amsterdam geen koopzondagen meer. Alle winkels mogen iedere zon- en feestdag open zijn.